Čestitka don Danka Litrića

Dragi don Ante,
dragi dobri ljudi i kršćani u župi Strožanac

Evo nas u Božićnoj osmini.

Žurim pozdraviti prijatelje i dobročinitelje, a ima ih puno po čitavom svijetu, koji se mole za mene i pomažu mi u mom misionarskom djelovanju. Slijedeće godine bit će točno polovica  mog života u Ruandi i polovica u Hrvatskoj – 39 godina! Zahvaljujem Bogu za dugi život i za sve što sam mogao uz pomoć mnogih prijatelja učiniti kao misionar u Ruandi.

Ne znam po koji puta moram zahvaliti vama – ne vodim evidenciju, ali vi znadete da je to puno godina. Prije i poslije strašnog rata u Ruandi dobivao sam pomoć svake godine na raznim mjestima gdje su mi moji poglavari dali misiju. Bilo je to prije rata u dvije velike misije (župe) Kicukiro i Musha. Poslije rata u Rango (Butare) – gdje nije bilo lako – onda u Domu siročadi u Gatengi (Kigali), zatim na jezeru Muhazi u zanatskoj školi „Don Bosco Muhazi“ i sada u Kimihururi (Kigali) u gradnji Marijina svetišta.

Koliko tisuća krštenja malih i velikih, koliko vjenčanja, koliko pomirenja s dobrim Ocem nebeskim u sakramentu svete ispovijedi, koliko posjeta bolesnika – to samo dragi Bog znade…

Ali da sam još živ i da mogu još nastaviti misionariti – moram zahvaliti vašim molitvama i darovima.

S radošću želim vas reći da smo, zahvaljujući vašoj pomoći mogli školovati na tisuće siromašne djece i mladih – koji bi bez naše pomoći i škole –bili osuđeni ostati na brežuljcima uz koju kozu bez ikakve nade za dostojan ljudski život.

Uz pomoć domaćih časnih sestara „Prijateljice siromaha“, s kojima surađujem od 1992, mogli smo nahraniti mnogo gladnih, obući golih i ozdraviti bolesnih.

Koliko vreća riže za naše velike blagdane – jadnim zatvorenicima!

U ime svih njih, i u svoje ime, želim svima reći iskreno Hvala sa željom da vam bude

Sretan Božić i Blagoslovljena 2020!

Zahvalni don Danko LITRIĆ