[FOTO] Poljska – Svjetski dan mladih 2016.

Krenuli smo u utorak (26.7) u poslijepodnevnim satima prema Poljskoj. Vozili smo se kroz Sloveniju, Austriju i Češku.  Na granicu Poljske smo stigli u srijedu (27.7) u prijepodnevnim satima. Prvo mjesto koje smo posjetili su bile Wadowice, rodno mjesto svetog Ivana Pavla II. Razgledali smo župnu crkvu u kojoj je sveti Ivan Pavao II. primio sve sakramente, od krštenja pa do svećeničkog ređenja, te njegovu rodnu kuću – spomen muzej.
Nakon tog zaista jedinstvenog iskustva otišli smo u hotel u blizini Czestochowe gdje smo prenoćili. U četvrtak (28.7) došli smo u Krakow i razgledali dvorac Wawel (katedrala), trg Mariacki, Sukienice i mnoge druge lijepe stvari. Navečer smo sudjelovali na otvaranju Svjetskog dana mladih s Papom. U petak (29.7) smo posjetili i razgledali najpoznatije marijansko svetište Crne Bogorodice u Czestochowi – Jasnu Goru. Nakon posjeta bazilici i kompleksu svetišta, slavili smo misu u svetištu. Popodne smo se zaputili za Krakow gdje smo sudjelovali na križnom putu s Papom.

U subotu (30.7) posjetili smo kapelu Božanskog Milosrđa-blažene Faustine Kowalske (u Krakowu) te smo imali priliku vidjeti originalnu sliku Milosrdnog Isusa i relikvije s. Faustine. Kroz popodne smo se zaputili prema Campusu Misericordiae na kojem smo proveli noć pod zvijezdama u društvu preko 2 milijuna mladih.

 

U nedjelju ujutro imali smo svečanu misu s Papom na kampusu gdje je Sveti Otac na kraju objavio godinu i mjesto sljedećeg susreta; Panama 2019!
Umorni, ali sretni, vratili smo se u bus i krenuli natrag te smo u Split stigli u ponedjeljak prijepodne.
Ovaj nas je put mnogo obogatio i dao nam snage.
Riječi koje nam je uputio Sveti Otac, sva sveta mjesta koja smo posjetili i toliko mnoštvo mladih iz cijeloga svijeta, okupljenih da slave Krista, upravo je ono što ćemo pamtiti cijeli svoj život.

 

 Više slika na linku:

GALERIJA SLIKA